achtungberlin.blogg.se

Bor i Berlin och skildrar mina tankar och upplevelser kring detta. Ocensurerat.

Mix

Publicerad 2013-03-25 11:56:41 i Allmänt,

I förrgår var jag på White Trash Fast Food, ett gigantiskt och originellt ställe bestående av ett hamburgeställe, tatueringsstudio och biograf i ett. Runt elva-tiden sätts alla dessa avgränsande verksamheter ihop och alla dörrar öppnas. Den yngre skaran tar sig snabbt ner till källaren där det är ett stort svettigt dansgolv med rockmusik. Här spelas Foo Fighters, Fall Out Boy, White Stripes, med mera. Känns skönt att dansa till något jag genuint gillar, istället för att dansa bara för att musiken anses dansbar. Min vän S drack öl på det mest sparsamma och kanske taktiska (?!) sätt, genom att gå till närmsta matbutik och köpa en öl där, istället för vid baren. Jag och A satte kvar med våra ljuva (något dyra) öl i halvlitersglas och inväntade att S skulle komma tillbaka. Bredvid oss satt ett finskt par som var definitionen av en stel förfallande relation och oromantisk dejt. Kvinnan tittade ner i sin sallad, de hade beställt varsin mojito och en flaska vitt, ingen sa ett ord (musiken var hög, men ändå) - var fanns kemin och glädjen? Vi såg att mannen hade en snusdosa och insåg då att han potentiellt kan vara svensk, eller åtminstone förstå vårt viskande. 
 
Vi begav oss ner till källaren med den pumpande rockmusiken. Det var kul i ett par minuter, sen tänkte vi skeptiskt att varför dansar vi om inga tjejer tittar på oss? Ja, det var väl en "sådan" kväll, en kväll man faktiskt vill flirta lite, socialisera sig lite och inte bara hålla sig till gänget man kom med. S valde att gå hem ganska omgående. Ballongen som kunde varit vår entusiasm för kvällen pyste långsamt ut. "Ska vi gå?" hörde jag mig själv säga till A, som nickade. Vi skulle till Cookies, men Cookies var ju vid närmare research som Stureplan, och Stureplan håller i alla fall jag mig långt bort från. 
 
 
Kvällen rundades av fort. En rolig grej var en hit and run-olycka av en liten skitunge inne på Donken som valde att välta alla brickor som var staplade på en hög, därefter springa för livet med ett fniss i halsen. Han svischade förbi fort den där lilla skitungen. Mötte min roomie vid Gesundbrunnen, en station från oss. Oddsen på det? Båda hade haft trevligt, och min roomie hade träffat min chef på en vernisage. "Den var lite väl konstig", sa hon. 
 
 
Vi sov gott när vi kom hem.
 
 
Igår gjorde jag inte så mycket annat än att titta på en lägenhet i en bra del av stan. Dock var lägenheten sunkig och överpris. Pappan som hyrde ut stället glömde den lilla detaljen med att få ett ythyrningsobjekt tilltalande, då han lämnade kvar alla leksaker från sin dotter, samt sunkig lukt och fläckiga möbler. "Kul", tänkte jag. Jag log och pratade som om jag vore intresserad, men tänkte "hell no".
 
 
------------------------------------------------------------
 
Blev nyss uppringt av företaget som rekryterar till Canons svenska kundtjänst. Jag skulle låtsas att personen som ringde mig var en kund som hade fel på sin skrivare, fått den reparerad, men den fortsatte strula. Mycket proffsigt hänvisade jag till garanti och närmsta återförsäljare. Det blir intressant om ett par dagar att se om jag fått jobbet...
 
Facebook-konversation idag:
Lite förvirrad och ivrig och allt möjligt på samma gång. Måste fixa boende och jobb väldigt snart. Speciellt boende. Har inte behövt tänka på så mycket på en månad, men nu blir allt verkligare i och med att jag inte bara har flyt längre
 
Min vän svarade:
Den dagen kommer också, haha... (talar av erfarenhet)
 
 
Jag är i en liten dimma nu. Jobbjakt och lägenhetsjakt kantas med oklarheter och forcerade beslut. "Verka inte desperat, var avslappnad", sa min mammas barndomsvän till mig igår över telefon. Min vän tycks ha klippt all kommunikation mellan oss och kommer kanske inte (som det nu verkar) hit den 31 mars. Jag fattar noll. För en vecka sedan festade jag tills solen gick upp...nu tycks vissa saker för första gången vara lite motiga och konstiga. Lite vemodigt är det att flytta ut här på torsdag, för den delen också. Det har varit en till mestadel obeskrivligt fin månad.
 
Nu ska jag på en promenad i kylan/solen. Hörs snart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vemvet

Vemvet

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela