achtungberlin.blogg.se

Bor i Berlin och skildrar mina tankar och upplevelser kring detta. Ocensurerat.

Busy_boy_92

Publicerad 2013-03-20 18:13:07 i Allmänt,

Min kropp tackar mig för att jag valde sängen istället för kontoret idag. Mycket som händern nu, så jag behövde den där "lilla" powernapen som tog typ...halva dan. Jag vaknade vid nio och det fanns ingen mjölk. Fan. Knappt heller några ätbara flingor, inget bröd, inget te, inget kaffe (misären fortsatte och eskalerade) och listan på saker som inte fanns där var så lång att jag var TVUNGEN att gå ut i kylan. Oh well, när jag väl kommit ut så kanske jag ser det som en uppfriskande promenad, tänkte jag, och satte skratten i halsen. Uppfriskande....promenad...nej!
 
Först var jag tvungen att gå till en bankomat, och jag visst bara på ett ungefär var denna kunde ligga, så det blev lite sightseeing. Efter jag tagit ut pengarna kom jag på att Wedding är som att bo på glesbygden: utbudet är lite och avstånden mellan allt är stora. Så där går jag med mina cash, på väg tillbaka mot min lägenhet, för jag vet att över bron finns mitt kära Aldi (typ som Lidl), och där finns en slags civilisation som möjliggör att jag kan köpa mina varor. 
 
Det blev storhandlande: pesto, pasta, fisk, spenat, frukt, mjölk, te, et cetera. Allt mer än en liten chokladbit kommer kännas i ben och armar när man går upp för trapporna till lägenheten och förbannar vem det nu som kom på att lägenhetshus ska ha flera våningar, och att alla (inklusive jag själv) tycks bo på högsta våningen. Men när jag väl kom fram tackade jag mig själv för lite work out...faktiskt
 
Hem och planera/strukturera https://www.facebook.com/events/298070786986256/?fref=ts, min tidnings stora event den 30:e. Igår gjorde vi lite promo videos där vi bland annat stod uppradade som fångar. Föga förvånande kunde ingen hålla sig för skratt eller ens bestämma om man skulle skämta bort situationen när kameran svepte förbi ens ansikte, eller se svart och svår ut. Min reaktion förvånade mig själv: jag såg ut som en nervös skolflicka som drar cirklar i marken med skospetsen och biter sig själv i läppen för att dölja ett leende. 
 
Haft lite dialog under dagen med chefen för VICE.com gällande skrivjobb. På fredag ska jag infiltrera scientiologcentrumet här i Berlin, som är ett av Europas, kanske världens största. Jag ska göra ett så kallat gratis "personality test". Det blri spännande. Mycket hjärntvätt, så får se hur jag känner mig efteråt när deras lilla "doktorer"/viktigpettrar berättat för mig om mitt inre väsen och vad jag är bra på/mindre bra på. Det känns som Berlin är rätt stad för att få ett bra journalistiskt scoop. 
 
Tid för lägenhetsvisning är spikat kl. 13.30 på lördag. Den är väldigt fin, och dessutom inte alltför kostsam. Jag håller alla tummar och tår för detta, likaså jobbet jag ansökt på en dejtingsida. 
 
Mycket händer hela tiden, men ikväll ska jag bara ta det lugnt, faktiskt. 
 
 
Trevlig kväll på er
 
/ Te-slurpande Philip
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-03-21 11:57:11

Varför inte som en nervös skolpojke?

Svar: Mycket bra fråga. Referensen gick till en liten skolflicka.
Vemvet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vemvet

Vemvet

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela