achtungberlin.blogg.se

Bor i Berlin och skildrar mina tankar och upplevelser kring detta. Ocensurerat.

Achtung Berlin

Publicerad 2013-03-07 15:50:00 i Allmänt,

Hej bloggen, nu är du född, skapad, och ska härmed användas. Så...hur är Berlin, frågar folk. Vad fan tror du? Jag slipper drygheten, blygheten och inskränktheten av en typisk svensk. Här slipper jag krysta mig fram med användandet av ironi och sarkasm för att annars blir saker "för stela" - underbart. Dessutom är nästan alla sociala situationer jag hittills varit i alkoholrelaterade, men det betyder inte (så som i Sverige) att folk är beroende av att vara fulla för att ens kunna socialisera. Här träffar man folk i alla möjliga situationer, och just som jag försöker påvisa i Sverige (fel land för det) så SKA man kunna prata med folk oavsett ålder, kön, värderingar, tid på dygnet, et cetera, utan att det ska bli/vara konstigt. Fuck that. Efter lite rödvinsfilosoferande vid en konstutställning igår (pretto points, scoring), så kom jag/vi fram till att Berlin är anspråkslöst, man bara "ÄR" jämfört med låt säga Paris...där man måste vara snobbig eller ha lite skinn på näsan för att inte bli tryckt ner till marken och känna sig värdelös. Skön grej: Berlinare kan prata engelska (min räddning), för jag kan bara ord med nazistiska anspelningar, alternativt svordomar. Om jag stannar här ett tag (flera månader) så ska jag definitivt ta en tyskakurs. Jag har redan nu en deal med en kille som heter Richard att han ska lära mig tyska, och jag ska lära honom svenska. Good, huh?

Åh, dekadensen (slickar mig runt munnen), dekadensen i Berlin är så vacker. All street art, East Side Gallery (Berlinmuren), alla äckliga men ändå charmiga källare där jag hittills varit på allt från live improviserad jazz till stand-up comedy. Ah! Fucking love it. All billig öl, ingenting kostar här, och avstånden är stora (så som det är i de flesta storstäder, pyttelilla Stockholm ack du sjunker i mina ögon som en ej genomförbar jämförelse), men en vän sa till mig en gång att "Du kan gå vilse, men inte fel", för vad är "fel" när destinationen ej är uttalad.

Poetetisk, jag vet.

Min room mate (inga namn nämnda, inga tårar spillda), är en glad prick med stora glasögon och tjockt mörkt hår, född 93 från Jönköping (Jönet). Att ha plockat en room mate på måfå var lite daring, men ack så bra nu när man har svart på vitt. Vi klickar verkligen bättre än väntat, och tacka för det, utfallet kunde blivit hur som helst ju. För er Stockholmare som läser detta ser hon ut som en intellektuell estetare á la Södra Latin. Det var min första tanke. Dessutom låter hon inte någon man missa att hon är charmant och söt. Hittills på den dryga veckan jag varit här så har hon bland annat fått ett skamligt förslag från en sexuellt experimenterande (trodde hon) gaykompis om att "köra 69an". Hon log snällt, men avstod. Dessutom har hon förfört en hyresvärld och erövrat en rysk killes vodka- skadade hjärta. Damn, om bara jag var så charmant. Det enda som hänt mig är att en brittisk/tysk söt tjej snodde min jacka på ett konstgalleri igår när hon skulle ut och röka. I shoot that sheep myself, sa jag stolt (men på skoj, syftandes på min jacka) varpå hon svarade "Damn, that's so cruel". *Tystnad*

Ska bara kort berätta om detta lilla jobb jag skaffat mig som kanske (hoppas) genererar pengar inom snar framtid. Det är nämligen så att jag hittade en viss Marc på Craigslist.de, och han råkar har startat en hemsida/online tidning som heter Xxxtravaganza.com (Kan ej Googlas, vi är bannade, copy/paste är din vän), men vi byter snart namn till Sensa Nostra...och vad det sistnämnda betyder, det kan du däremot Googla (Om du inte har bra latin-kunskaper.) Jag är väldigt ivrig på detta jobb, och vi har ett launch party den 30:e mars för att få lite sponsorer och få igång allt på allvar. Jag har hittills i tidiningen skrivit intervjuat en rockare angående vem som får ligga mest i ett rockband, samtalat med The head of Jedi Church (No joke) om sektens/rörelsens alla filosofier, jag har intervjuat en vän angående introverta/alkohol och alla dess effekter, samt en vän vars företag heter Fair Faces, och hur hon startat en minirevolution i skönhetsbranschen. Alla dessa artiklar kommer upp på hemsidan inom kort. 


Tänker hänvisa till mitt Instagram-konto (TheSocialDistortion), för här på bloggen kommer det inte att publiceras några bilder. Jag spammar redan så bra på de flesta sociala medier. 
 
 
Jag ska ha ett bra flöde på minst ett inlägg per dag, så lägg till denna blogg på dina favoriter, tell all your friends, och så hörs vi inom kort. 

Vill ej hem på ett bra tag, så alla som vill träffa mig får gladeligen kontakta mig. Finns golv/säng att sova på i min lägenhet.
 
Eder Philip

Kommentarer

Postat av: Dimitri Papastavrou

Publicerad 2013-03-07 20:37:02

Grymt, Philip. Sådana kåserier passar dig verkligen. Ska kolla igen
puss
pap

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vemvet

Vemvet

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela