achtungberlin.blogg.se

Bor i Berlin och skildrar mina tankar och upplevelser kring detta. Ocensurerat.

Saker man aldrig ser, hör eller upplever i Berlin

Publicerad 2013-06-15 23:05:19 i Allmänt,

* Mörka människor - Vad hände med Berlins mångfald? Vissa folkgrupper är överrepresenterade, så som turkarna. Jag vill höra surr från alla språk och se varje hudfärg. Har ändå bott här så pass länge att det känns som jag behöver lyfta på stenar i skogen för att hitta inslag från vissa underrepresenterade kulturer. 


* En "hel" ost - Du går till Lidl och allt de har är paket med ost som är fyllda med cirka 200 g skivad ost. Under all kritik, saknar osthyvel och en fet 1 kilos ost!

* Allt är dubbad - Vad mer finns det att säga? Mardröm! Annars skulle jag sitta och titta på Harry Potter på TV nu. "Ich bin Harry Potter und das ist Voldemort" funkar inte riktigt för mig. Språkslakt.

* Rödlysen - INGEN äkta tysk korsar vägen innan det är grönt, oavsett vad. INGEN. #Solidaritetförnationen

* Paper work ej innehållandes 800 sidor - Det finns inte, tyskarna älskar onödigt pappersarbete och att förlora krig. They love that shit. 
 
* Dålig öl - Hade du varit lika nonchalant med valet av öl i Sverige hade du råkat ta Anderssons eller Elk och blivit förgiftad/fått men för livet, men här kan du blint välja till och med den billigaste ölen....och den är godare än 80 procent av ölen du hittar i Svea Rike
 
* Vackra människor i stil med Nordens - Varken jag eller tyskarna är blown away, men det är ju insidan som räknas och efter ett par öl är ju alla älskvärda och jämlika, right?
 
* Tristess - Nein, finns alltid något att göra här. Knappast att jag är i Stockholm och blir överrumplad av utbudet, men det blir jag här.

* Ej billiga eller stora lägenheter - Size matters. Price matters. 

* Brist på museum som handlar om allt nödvändigt eller icke-nödvändigt - Korvsorten currywurst har ett nytt museum i samma område som judiska museet. Snacka om förvirrande prio.

* Att alkohol behövs för att socialisera - Nej du, du går bra att prata med folk hejvilt på tunnelbanan, bussen eller klubben utan att få stämpeln att man sliskraggar.

* Att ragga - Ja, hur gör man om alla är vana att prata med alla? "Var rak", sa mina tyska rumskompisar. Well, inte så rak som en av alla 10 killar som raggade på min bästa tjejkompis förra veckan. "Your eyes are so beatuiful....wanna fuck?"


Kommentarer

Postat av: Ey

Publicerad 2013-06-17 12:05:19

Herregud ignoransen är ju helt otrolig, bor vi verkligen i samma stad?

1. I vilka områden rör du dig? Berlin har en extrem mångfald, var sjunde person är född i utlandet och ännu fler har utländsk bakgrund. De flesta är av naturliga skäl från syd- och östeuropa, men det finns ju mängder av expats från syd- och nordamerika här + en hel del invandrare från afrika. Att inte ha mångfald är väl ändå det sista man kan beskylla Berlin för. Gå förbi Yaam om du vill träffa andra än vita medelklassexpats.

2. kolla i ostdisken på lite dyrare kedjor, de brukar ha en egen bemannad ostdisk

3. det är olagligt att gå emot rött, klart de väntar när man riskerar att bli tagen av en jävla cykelpolis och får betala 80 euro.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vemvet

Vemvet

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela