achtungberlin.blogg.se

Bor i Berlin och skildrar mina tankar och upplevelser kring detta. Ocensurerat.

Trevlig kväll

Publicerad 2013-07-13 21:41:23 i Allmänt,

Kändes skönt att sova ut och sen dra till lokala sjön med mina två vänner. Med tanke på igår behövde jag all möjlig rehabliltering. Vi skulle till ett ställe som heter Golden Gate, som backup hade vi ett par live musik-ställen, men de bästa av kvällar slutar ju aldrig som planerat. Efter mitt jobb igår började shottandet ganska omgående. Det gick över i att (smått fulla) koordinera planerna, men inget gick som tänkt. Vi åkte på måfå mot stan, min vän satte sig bredvid två vackra dock ganska dryga damer på perrongen. Vi började snacka och där inledes kvällens och det universella knepet att alkohol är nyckeln till många sociala sammanhang. Den ena var mystisk och elegant med en stor hatt och den andra mer intetsägande, både personlighetsmässigt och utseendemässigt. Båda med varsin mojito i sin händer. Sedan skulle vi av någonstans och där träffade jag min finska vän som jag trodde jag sagt upp kontakten med föralltid (av skäl jag verkligen inte begriper än idag.) Lite stelt var det:

- Oh, hi there, it's you. Still in Berlin, thought you left?
 
Tystnad.
 
- May I say hello or should I go?
 
- Hah, no it's fine. Hi there, how are you?
 
- Good, you?
 
* Småprat *
 
- Here, take my number, guess you don't have it anymore. Följt av kram och vad som kan varit försoning.
 
Vidare. VI hamnade utanför Golden Gate efter att vi sprungit in i ett par norrmän (irriterande hur många det finns varje helg), samt ett gäng brittiska artonåriga tjejer som verkade ha en slags pimp som absolut inte ville att vi skulle socialisera med dem mer än "nödvändigt". Tönt. En norrman föll över samtliga stolare på en uteservering i en dominoeffekt. Vacker fyllejargong när den är som bäst.
 
När vi pratat med ett par tjeckiska tjejer utanför Golden Gate (måldestinationen) så sa dem att de sög och knappt någon var där utom DJ:n. Happ, tänkte vi. Jag sa att de såg ryska ut, och nu på efterhand har jag hört att det inte är en komplimang. De vill inte veta av den referensen. 
 
 
Min bosniska vän fick en liten språklektion då han påstod sig kunna förstå lite av tjejernas modersmål. De testade honom utan lycka. 
 
- Wait a bit, isn't Kater Holzig over there across the bridge. We could go there..., sa jag.
 
 
- Oh we could, sa min bosniska vän
 
 
- Cool, let's go, och nu hade vi en bra backup plan.
 
 
En tjej sprang emot oss tvärs över vägen och såg väldigt stressad och uppgiven ut. Are you okey, skrek jag och min vän i kör. Iiiiiiii'm fine, hörde vi henne när hon svischade förbi oss. Kort därefter drog hon ner trosornna...
 
 
...ja faktiskt, men hon stod och kissade mot ett träd, eller det var åtminstone vad hon ville, men hon kände sig iaktagen.  Vi vände ryggen till och lät damen uträtta sina behov. Tänkte på Bråvalla då jag såg jävligt många beavers (om ni inte vet det ordet är det inte djuret vi talar om), och vad kan man säga... folk är rätt oblyga att använda/visa skrevet på fyllan.
 
 
Det var fanimej kul att köa till Kater Holzig. Det var inte kallt ute så inget outhärdligt. Träffade genast folk att snacka med. Ett gäng från ett hostel, ingen kände varann men alla hade blvit bekanta därigenom. Tror det var en från Sydafrika, en från Kanada, en från Australien, samt ett annat självständigt gng på nio pers från Manchester, varav en i det brittiska gänget fick den briljanta (!?) idén att spela att man stod i kön med sin respektive. Så jag skulle alltså låtsas vara någons pojkvän. Bad plan, darling. 
 
En dealer kom fram till oss i kön och vi lockades med smakprov på diverse så att vi skulle bli sugna att med jävligt överpris köpa mer. En kille yttrade sig att hans tunga domnade av ett vitt puder han snortade och slickade.
 
Dealern ville att jag skulle joba för honom och jag fnissade som respons. 
 
- Watched a lot of Breaking Bad or not?
 
Kön rörde sig långsamt. Vi såg många som inte kom in och vi började oroa oss att så skulle även bli fallet med oss. När jag väl var framme vid dörrvakten (en piercad rätt läskig och auktoritär kvinna likt den manliga vakten på Berghain) så sa jag att jagvar ensam och då kom jag lätt in utan problem. 
 
Väl inne där var det nostalgi. Hade inte varit där på flera månader. Träffade gänget från hostlet. Satte mig på en bänk och mötte genast en tjejs blick. Vacker, tänkte jag och tittade blygt bort, men när jag tittade tillbaka var hennes blick fortfarande fast på mig.
 
- Hi, sa jag och log medans jag höll kvar en stadig blick i hennes ögon.
 
 Hi, sa hon och log.
 
Tystnad.
 
- How are you this evening, frågade jag.
 
- Perfectly good, sa hon.
 
 That's good.
 
Sen satte jag mig bredvid henne och småpratade om allt och inget. Katya hette hon och hon var från Nice, men bott i London i fyra år och bodde här nu. Jobbar på Urban Outfitters. 
 
Blev akut trött efter väldigt sparsamt antal minuter på dansgolvet. Hela denna cocktail av alkohol jag tagit slog mig rätt hårt. Såg utöver floden, var ensam men inte ensam, träffade folk, hade det trevligt, njöt i en slags drömlikt tillstånd, hamnade runt en lägereld, en takterass, skitiga nedklottrade toalettbås där folk går in och knullar varann snarare än går på toa. Natten var min vän.
 
Min vän kom inte in på klubben, men drog utan min vetskap till klubben bredvid som hade en open air som inte var alltför taskig. Där var han kung i baren och bjöd sina nyfunna vänner på röka och hade vad han återberättat inte en så dålig kväll. Speciellt ine med tanke på att han lyckades ragga upp en ett par år äldre kvinna genom att småprata med henne om att komma hem för att sedan hamna hos henne för ett kort, skönt och intensivt ligg. Smilet på hans face när han mötte mig hemma var priceless. Veni, vidi, vici. Han fucking kom (hehe), såg och segrade som Caesar himself. 
 
Vi vaknade klockan tre idag och nu ska vi snart ut på nya äventyr efter att ha rehabat vid sjön i solen och ätit gott. 
 
Shots på ingång.
 
Trevlig kväll
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vemvet

Vemvet

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela